آشپــزی سريــع

آشپزی راحت و لذت بخش

انواع استيك

استیک آبدار :

مواد لازم براي چهار نفر :

فيله گوسفند يا راسته گوساله   5-6 تكه 150 گرمي با برش استيكي

پياز  يك عدد بزرگ

فلفل دلمه ای یک عدد متوسط

گوجه فرنگي دو عدد متوسط

قارچ  5-6 عدد

نمك و ادويه و سماق به مقدار لازم

طرز تهيه :

پياز ها و فلفل دلمه اي را ريز خرد كنيد ( يا در ميكسر به حدي ميكس كنيد كه پياز ها آب نيندازند ) همراه يك قاشق غذاخوري سرپر سماق خوب با هم مخلوط كنيد ؛ در يك كيسه فريزر بريزد و بگذاريد كمي در يخچال بماند .

گوشت ها را به اندازه استيكي ( حدودا 20 سانتيمتر در 15 سانتيمتر و قطر حدودا 3 سانتيمتر ) برش بزنيد و وقتي مخلوط پياز و فلفل دلمه اي و سماق كمي در يخچال خنك شد ( حدود 15 دقيقه ) تكه هاي استيك را يكي يكي داخل كيسه بگذاريد طوري كه تمام سطح پشت و رويشان با مخلوط پوشانده شود . بعد با بيفتيك كوب ( يا گوشت كوب ) خوب بكوبيد تا هم مخلوط به خورد استيك ها برود و هم استيك ها نازك و يكدست شوند .

تابه مناسبي را روي حرارت قرار دهيد و فقط يك قاشق غذاخوري روغن كف آن بريزيد و اجازه دهيد روغن در تمام كف تابه پخش و خوب داغ شود . بعد حرارت را ملايم كنيد و استيك ها را درون تابه قرار دهيد . كمي شعله را زياد كنيد تا آب آنها كشيده و يك روي آنها برشته شود . بعد برگردانيد و روي ديگرشان را هم برشته كنيد .

يكي از گوجه ها را در ميكسر خوب خرد كنيد ( يا ريز رنده كنيد ) و بعد از اينكه هر دو طرف استيكها برشته شدند و آبشان كشيده شد ، در تابه بريزيد و يك گوجه باقيمانده را نگيني ريز خرد كنيد و وقتي آب گوجه داخل تابه جوشيد به مواد اضافه كنيد و حرارت را بسيار ملايم كنيد تا استيك ها كاملا مغز پخت شوند . ( درب تابه بسته باشد )

قارچها را خلال خرد كنيد و در تابه جداگانه اي با حرارت زياد ( كه قارچها آب نيندازند و سياه نشوند ) سرخ كنيد .

بعد به مواد اصلي اضافه كنيد تا با آب گوجه و بخار آن مزه دار شود . در صورت نياز در دفعات متعدد ( نه يكباره ) هر بار نصف استكان آب جوش به مواد اضافه كنيد .

توجه كنيد كه حرارت زير تابه كاملا ملايم باشد تا كمتر نياز به اضافه كردن آب به مواد باشد .

حدودا يك ساعت زمان لازم است تا استيك ها با آب گوجه و حرارت ملايم كاملا مغز پخت شوند .

در اواخر پخت نمك و ادويه غذا را اندازه كنيد و در صورت تمايل چند قطره آب ليموي تازه روي آنها بچكانيد و غذا را سرو كنيد .

اين روش پخت استيك خانگي است و نيازي به داشتن انواع كباب پز ندارد .

به دليل استفاده خيلي كم از روغن جزو غذاهاي تقريبا سالم به شمار ميرود .

استفاده از قارچ كنار غذاهاي گوشتي بسيار مفيد است .

توجه داشته باشيد كه استفاده از گوجه در اين غذا به دليل رنگ دادن به غذا نيست كه بتوان رب گوجه را جايگزين آن كرد . به خاطر خشك نشدن استيك ها و براي اينكه از آب خالي يا از روغن استفاده نكنيم از گوجه و آب گوجه استفاده ميكنيم براي طعم بهتر و سلامت بيشتر غذا .

مصرف گوشت قرمز در وعده هاي متعدد غذايي زياد مفيد نيست . ولي به دليل داشتن پروتئين و انرژي مصرف آن براي جوانان و افرادي بدون ناراحتيهاي خاص ( فشار خون بالا ، چربي بالا و مشكلات قلبي و خوني ) در هفته يكي دوبار توصيه شده است .

مصرف انواع غذاي گوشتي سفت به صورت كباب شده يا روشهايي نظير اين روش براي مبتلايان به ناراحتي معده بسيار مفيد است . زيرا باعث تقويت شدن ديواره معده ميشود .

دقت كنيد برش ها قبل از كوبيدن به حدي نازك نباشد كه موقع كوبيدن بافت خود را از دست بدهند .

 

استیک ماهی با کرمولا :

1. برای تهیه مایه ترد کننده ماهی ، گشنیز تازه ، جعفری ، سیر ، زیره سبز ، فلفل سیاه و قرمز ، آب لیمو و روغن زیتون را با هم مخلوط کنید .
2. استیک های ماهی را شسته ، خشک کرده و در ظرف مخصوص فر بگذارید . سپس مایه را روی ماهی ها بریزید و بگذارید برای حداقل یک ساعت و ترجیحاً یک شب بماند .

3. قبل از پختن ، زیتونهای سبز را روی ماهی ها بریزید و روی ظرف را با فویل بپوشانید .
4. ظرف ماهی ها را در فر گرم شده با حرارت 60 درجه سانتیگراد ، گذاشته و به مدت 35 تا 40 دقیقه بپزید تا گوشت ماهی کاملاً نرم شود . استیک های ماهی را به همراه سبزیجات تازه پخته شده سرو کنید .
 

استیک شتر مرغ :

مواد لازم:

گوشت شترمرغ: 200 گرم

سس مايونز: دو قاشق غذاخوري

نمك: نصف قاشق چايخوري

سير: نصف قاشق چايخوري

فلفل سياه: نصف قاشق چايخوري

طرز تهيه:

گوشت را قبلا كباب مي‌كنيم، سپس روي آن را با سس مي‌پوشانيم و بعد روي آن پودر سير، نمك و فلفل مي‌ريزيم. سپس 4 دقيقه هر دو طرف آن را كباب مي‌كنيم و در دماي 150 درجه قرار مي‌دهيم زماني كه آب آن كشيده شد استيك ما آماده است. همچنين مي‌توانيد آن را سرخ كنيد.

 

استیک فلفل :

 

مواد لازم :

فلفل سياه درسته نيم كوب 1 قاشق سوپخوري

گوشت فيله گوساله  200 گرم

روغن مايع ذرت  2 قاشق سوپخوري

خردل 1 قاشق چايخوري

نمك به ميزان لازم

سس گوشت  یک و نیم پيمانه

طرز تهیه:
ابتدا گوشت را تميز كرده، شسته و خشك مي كنيم. چند ضربه با بيفتك كوب روي آن زده، يك قاشق از روغن، خردل و فلفل را مخلوط نموده گوشت را با آن مزه دار كنيد. مابقي روغن را در ماهيتابه ريخته روي حرارت قرار مي دهيم و گوشت را سرخ مي كنيم. در آخر پخت، نمك را اضافه كرده و با سس باربيكيو سرو مي كنيم (مراجعه شود به انواع سس ها، سس باربيكيو).

 

 

استیک گوشت با سیب زمینی :

 

مواد لازم برای 6- 4 نفر:
سیب زمینی 4 عدد متوسط
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
استیک گوسفند بدون چربی 600 گرم
آرد سفید گندم 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1 عدد
ادویه کاری: 1 قاشق غذاخوری
آرد سوخاری 5/1 قاشق غذاخوری
روغن مایع به اندازه لازم
روش تهیه:
سیب زمینی ها را شسته و مطابق شکل برش بزنید. کف تابه ای را با روغن چرب نموده سیب زمینی ها را در آن بچینید. روی آن ها را نیز روغن بمالید و در فری که با حرارت 200 درجه سانتی گراد گرم شده است به مدت 25 دقیقه بپزید. پس از اینکه یک طرف سیب زمینی ها پخته شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز پخته شود.
حال گوشت ها را به وسیله بیفتککوب بکوبید تا نازک شوند. در ظرفی دیگر تخم مرغ ها را هم بزنید. ادویه ها را نیز با آرد سوخاری مخلوط نمایید. استیک ها را ابتدا در آرد بغلتانید و آرد ضافی آن ها را بگیرید، سپس در تخم مرغ فرو ببرید و بعد از خارج کردن تخم مرغ اضافی آن ها را گرفته و در نهایت در آرد سوخاری بغلتانید و در تابه سرخ نمایید و با برش های سیب زمینی سرخ شده سرو نمایید. در صورت تمایل برای تزیین از سالاد استفاده کنید.


استيـك سبــزيجات :

مواد لازم:
راسته گوساله نيم‌كيلو
فلفل سياه  دو تا سه قاشق
روغن و نمك به مقدار لازم
قارچ، كرفس، فلفل دلمه‌اي و گوجه فرنگي به مقدار لازم

طرز تهيه:
ابتدا گوجه‌فرنگي، قارچ، كرفس و فلفل دلمه‌اي را حلقه حلقه كنيد و با مقداري روغن تفت دهيد و كنار بگذاريد سپس گوشت را به صورت تكه استيكي درآوريد و با كارد روي آن بزنيد تا نرم شود و به كلفتي دو تا سه سانتي‌متر ببريد و در يك تا دو قاشق فلفل سياه بغلتانيد و آن را نيم ساعت بخوابانيد، البته اگر آب پياز را هم روي آن بريزيد، گوشت نرم مي‌شود اگر دوست داريد استيك را به صورت سرخ شده ميل كنيد، تابه را روي آتش گرم كنيد، سپس دو قاشق روغن بريزيد و پيش از آن‌كه روغن دود كند، استيك را در تابه بگذاريد و شعله را كم كنيد، پس از سه دقيقه استيك را برگردانيد و روي ديگر آن نمك بپاشيد و سپس در ديس بگذاريد.اما اگر بخواهيد استيك را كبابي ميل كنيد، آن را روي ماهيتابه‌هاي مخصوص به مانند تصوير قرار دهيد تا كباب شما بپزد و مزه كبابي پيدا كند.حال مخلوط آماده شده را مي‌توانيد بر روي استيك سرخ شده و يا استيك كبابي بريزيد، اگر دوست داريد، مي‌توانيد كمي رب گوجه هم به مخلوط سبزي‌تان اضافه كنيد.

+ نوشته شده در  88/12/01ساعت   توسط شقايق بالندری  |